Blogger Widgets

Friday, November 5, 2010

.:: the unexpected things ::.

with the name of Allah the Most Merciful the Most Beneficent

a friend had told me once,
"sometimes things come the way you least expected.."
yes, i do agree with that..
tapi pernah x kita sedar? yang benda kita x sgka2 tu, menyebabkn kte realize more few things yg kita x sangka2? hahaha.. ain cakap belit2!
ok xpe, kita kupas satu2.. (:

semalam, malam, seseorang dari masa silam telefon..
more info ttg dia :
1) sy pernah syg dia..
2) tapi dia hancurkan hati sy..
3) dan sy bukan sy yg dulu..
so, of course, dah tentulah, mmg ssh la nk lupa ap yg dh jadi..
sbb hati tu dh btul2 hancur,phm x, hancur?
actually, mmg aku expect dia akn dtg minta maaf..
tp bukan dalam masa tempoh pemulihan aku..
bajet2 dlm setahun dua lagi ke..
sebab mmg setahun dua lagi tu la yg ak gariskn diri ak utk pulih..

so,
this is the unexpected thing..

jadi, benda kat atas ni menyebabkn beberapa unexpected things to occur..

ok, first thing, aku rasa yg aku b'dendam dgn dia ni..
yg dia la the last person on earth yg aku nk jumpa..
tapi, bila dia kol tu,
aku pelik camane ayat2 yg keluar dari mulut ni, ok je..
i mean, xde tinggi lgsg pitching dia..
bahasa yg aku guna, still sopan lagi, xde nk menyumpah ke ap kn..
ok la, still ad bunyi perempuan melayu yg ckp..
pendek kata, aku dah x marah dia lah~

ok, second thing..
lepas dia kol tu..yup!sebaik sahaja perbualan tu tamat..
kalau dr segi fizikal, ak agak menggigil kot!
shock mcm org x cukup darah tu.. haha~
kalau dari segi mental, hurmmm..
agak kabur aku rasa.. macam blur..
tp yg penting yg kat dalam tu..
a'ah yg tu, yg nm dia HATI tu..
kalau dulu, for sure sakit sangat.. pedih..
memang rs cm kne torn apart!
tapi kn, yg aku rs masa tu,
NOTHING..
sikit pun x tersentuh..
nak kate mcm ad angin lalu pun, ishhh.. mmg xde lah!
rs mcm dia (hati) tu dh ad kat tempat yg selamat.. (:

then, bila dh jd mcm tu, yup..
sy sgt2 la pelik dgn diri sendiri...
i mean, 'ko bia btul x rs pape ain?!'
esh..riso gak,kot2 xde hati ke..hati mati ke kn?
so the third thing is..
sy dah PULIH..
alhamdulillah...
yes i noe sumday i will heal.. tp x sangka dlm ms t'dekat ni,
dlm ms 5 bln ni..
yela, aku expect setahun dua..
klaka! balik2 ulang ayat tu kn ain??

huhu,
saya rasa nk jerit kat sume org,
"ain dah pulih!"
hahahaha..
im just glad u know?

terima kasih kepada kawan-kawan saya di malaysia..
terima kasih kepada kawan-kawan saya di medan..
terima kasih kepada dia yang betul2 pulihkan saya..
terima kasih juga kepada azriatul farahain yang percaya kepada dirinya.. (ya, kamu kuat ain!)
dan paling penting, terima kasih Tuhan.. (: sang Pencipta yang sangat menyayangi diri ini dengan memberi peluang kepada saya merasai turun naiknya hidup..
thank you, ALLAH.. <3


im healed. (:

3 comments:

  1. ok, sekali lagi ad error..
    jam : 4:40 am waktu medan.. (:

    ReplyDelete
  2. saya HAPPY....................

    ReplyDelete